تغذیه بعد از ماه رمضان، چگونه باید باشد؟

به گزارش کانادا گردی، خبرنگاران : ممکن است برای بعضی از روزه داران این سوال مطرح باشد که بعد از اتمام ایام روزه داری آیا ضروری است برای عادی سازی شیوه تغذیه خود نکاتی را رعایت نمایند؟ آیا می توانند در تمام وعده ها غذا صرف نمایند یا بازگشت به شرایط عادی باید به مرور و مثلا در عرض یک هفته انجام بگیرد؟

تغذیه بعد از ماه رمضان، چگونه باید باشد؟

بازگشت یکباره مصرف غذا در وعده های غذایی هیچ اشکالی ندارد. البته به شرطی که افراد مراقب میزان دریافت چربی، نمک و شکر باشند و نباید هیچ یک از این مواد بخصوص شکر را بیش از میزان مصرف نمایند.

وعده های غذایی سبک و کم حجم را انتخاب کنید

بعد از ماه مبارک رمضان غذا ها را در حجم کم و در تعداد وعده بیشتر میل نموده و در طول روز 3 وعده غذای اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام و 2 تا 3 میان وعده مصرف کنید. صبحانه مهم ترین وعده غذایی در طول روز است که به هیچ عنوان نباید فراموش گردد.

تعادل و تنوع را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید

تعادل و تنوع را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید؛ برای رعایت تعادل و تنوع باید در طول روز از 5 گروه اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغز ها استفاده گردد. بعلاوه به میزان خیلی کم از مواد غذایی متفرقه شامل روغن ها و شیرینی ها مصرف کنید.

خوردن را به تدریج شروع کنید

خوردن میزان زیادی غذا، به شکل یک باره، مشکلاتی را در دستگاه گوارش ایجاد می نماید و باعث نفخ و احساس ناراحتی درمعده می گردد؛ از این رو، باید خوردن غذا را به تدریج و با غذا های کم حجم و سبک، با میزان کم، شروع کرد.

غذا های سرخ کردنی و کبابی نخورید!

روش های کباب کردن، تنوری کردن یا پخت غذا در فر به دلیل خشکی ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برساند و توصیه می گردد به ویژه در روز های ابتدایی بعد از ماه مبارک کمتر استفاده گردد. بعلاوه بهتر است از کباب کردن با زغال پرهیز گردد و به جای آن از کباب پز استفاده گردد.

بدترین روش پخت که متاسفانه بسیار مورد استقبال عده ای زیاد از افراد است، روش سرخ کردن است. جالب این که با این روش بیشتر ویتامین های مواد غذایی از بین می روند و فرد تنها میزان زیادی چربی که بسیار چاق نماینده است را وارد بدن خود می نماید. ضروری است تا حد امکان از مصرف غذا های سرخ کردنی پرهیز و در صورت مصرف اندک، حتما تنها از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن در حرارت های بالا استفاده گردد.

مایعات بیشتری مصرف کنید

بدن در ماه مبارک رمضان، میزان زیادی آب از دست داده است. بنابراین، بسیار مهم است که با نوشیدن آب و انواع مایعات، کمبود آب بدن را جبران کنیم.

مصرف لبنیات را ادامه دهید

معمولا مصرف لبنیات در ماه رمضان بیشتر می گردد، عادت بسیاری از افراد در این ماه، این بوده که با یک لیوان شیر افطار نمایند که بهتر است مصرف شیر را در وعده صبحانه ادامه دهند و از ماست و دوغ خانگی کم چرب و کم نمک نیز در وعده های غذایی ناهار و شام استفاده نمایند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 22 مهر 1403 بروزرسانی: 22 مهر 1403 گردآورنده: iibscanada.com شناسه مطلب: 16

به "تغذیه بعد از ماه رمضان، چگونه باید باشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغذیه بعد از ماه رمضان، چگونه باید باشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید